Bier & Trein

boten, cider & wijn

Festival der Bierkulturen 2014

Posted by Treinjan op 04/06/2014

Zondag 1 juni.

Alweer voor de vijfde keer vond dit festival plaats in het wijkcentrum van Köln-Ehrenfeld. Voor het eerst een uitbreiding van de gebruikte ruimte(s), een zaal onderin het gebouw bood extra plaats aan het toegenomen aantal deelnemende brouwerijtjes. Prijzen onveranderd: toegang inclusief glas en boekje 5 euro, muntjes à 50 cent, bieren in het algemeen 2 tot 4 muntjes, zelden meer. Het weer was aanmerkelijk beter dan vorig jaar, de opkomst op zaterdag was navenant hoger, de zondag was relatief rustig.
Deelnemende brouwerijen: Ale Mania (voorheen Fritz-Ale), Alzeyer Volker-Bräu, Bayerischer Bahnhof, Black Isle (UK), Brasserie Trois Dames (CH), BrauArt, Brauhaus Riegele, BrauKunstKeller, Braustelle, De Molen (NL), Emelisse (NL), Freigeist Bierkultur, Heidenpeters, h.ertie, ’t Hofbrouwerijke (B), Hof ten Dormaal (B), Lahnsteiner Brauerei, Mein Sudhaus, Monarchy, Siegburger Brauhaus, Truman’s (UK), Vormann Brauerei. Een mooie mix van nieuwe en bestaande brouwerijen en van nieuwe en klassieke bieren.

Op maandag nog een dagje NordRhein-Westfalen in, met middageten bij huisbrouwerij Suberg bei Boente’s in Recklinghausen. Na de uitspatting van zondag (en in het vooruitzicht van de Leidse Bierproefavond op dinsdag) even wat rustiger aan met de alcohol: 2 proefglaasjes bier (Pils en Zwickl) bij het eten en een glaasje bierbrand bij de koffie na. Daarna in Düsseldorf de verleiding om nog een glaasje Alt te nuttigen weerstaan en alleen wat Mostert ingeslagen.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.