Bier & Trein

Bierreizen, bierfestivals en meer

Cider salon Bristol 2019

Posted by Treinjan op 16/06/2019

Donderdag 6 – zaterdag 8 juni

Net als vorig jaar was er een uitgebreid programma dat ditmaal zelfs een hele week besloeg, zes dagen in Bristol , een dag daarbuiten. Hoofdthema was het combineren van ciders (en perries) met eten. Veel eethuisjes/restaurants deden mee met speciale menu’s, vaak meerdere dagen, daarnaast waren er twee uitgebreide diners, een vijfgangen en een met vier. Dan nog verschillende proeverijen, soms alleen met dranken, tenminste een met kaas.
Ik arriveerde donderdagmiddag in Bristol, die avond heb ik een eerste proeverij bijgewoond met ciders en kaas (en brood en water), bij kaas/bier/ciderwinkel Two belly, de ciders waren van Hawkes, Londen (Bermondsey), die enkele speciale flessen hadden meegebracht. Dan vrijdagavond het eerste diner, vijf gangen met tien ciders, perries en ijsciders.

De lokatie was vlakbij Temple Meads station, dus een taxi terug naar het hotel was het makkelijkst.
Zaterdag een proeverij van bier, perry en bier-cider hybrides onder de noemer “No boundaries” bij de Small bar, niet ver van de kathedraal (waar ik die ochtend eerst heen was geweest). Mills brewing is gespecialiseerdin bieren van spontane gisting en werkt al enige tijd samen met Tom Oliver’s ciders and perries. Daar komen heel interessante dingen uit voort. We kregen van beide “eigen” produkten te proeven en twee “samenwerkingen”.

Die middag dan het eigenlijke festival, groter dan vorig jaar en in een veel grotere ruimte, een voormalige kerk. Toegang £ 20, voor een polsbandje, een glas (AnDer) en een boekje, daarna was alles gratis te proberen, het was aan de producent om te bepalen hoe groot een proevertje was. Vierentwintig deelnemers uit het V.K. plus negen van elders met gemiddeld twee à drie produkten, keus te over dus.
De dag werd afgesloten met nog een tweede diner bij de West street kitchen, waar ik vorig jaar na afloop van de Salon een cidermenu had gegeten. Ditmaal vier gangen met zeven ciders, plus een ice-cider en een appelbrandewijn, niet minder lekker en zeker zo interessant als op vrijdag.

Voor mij was dit de afsluiting van de Salon, op zondag waren er nog drie bezoeken aan cideries in Somerset en een diner in de stad Hereford, die vielen echter buiten mijn schema.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.