Bier & Trein

Bierreizen, bierfestivals en meer

Chocoa 2018

Posted by Treinjan op 25/02/2018

Zondag 25 februari

Het laatste weekend van februari staat nu al voor het derde jaar achtereen in het teken van chocola. Het festival / de beurs (het heeft wat van allebei) was ongeveer even groot als vorig jaar, met bekende zowel als nieuwe stands, terwijl andere, vorig jaar bezochte stands dan weer ontbraken. Desondanks was er genoeg voor een lange middag rondkijken en proeven. Dus was het programma: een verkenningsronde, twee proefrondes, dan een inkoopronde en tenslotte een proeverij, namelijk Venezolaanse chocolade en rum.
Mijn toegangskaartje had ik in de voorverkoop tegen een redelijk zacht prijsje aangekocht en voor de chocolade/rum proeverij betaalde je ook een vergoeding, verder waren er meerdere lezingen, presentaties en proeverijtjes die (vrijwel) gratis waren. Desondanks heb ik aardig wat geld uitgegeven aan bizondere produkten, zoals daar waren: kaas en bier met cacao, Aceto balsamico di Modena (het échte spul) en Condimento bianco, een soort wit broertje van de balsamico, Mandarinello d’Amalfi (limoncello maar dan van mandarijnen), potten van een soort mangochutney met cacao en een heel stel plakken chocolade. De tas was behoorlijk zwaar!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.