Bier, cider, wijn & Trein

Plus gedistilleerd en boten (en eten en …)

Nederlands Bierproeffestival 2017

Posted by Treinjan op 14/05/2017

Dit openingsfestival van de “Week van het Nederlandse bier” vond plaats in de Grote Kerk in Den Haag, met vier sessies: donderdagavond, vrijdagmiddag/avond, zaterdagmiddag en zaterdagavond. De vrijdagsessie was 6 uur lang,de andere drie 4 uur, toegang (in voorverkoop): € 15,00 voor de kortere en € 17,50 voor de langere sessie. Inbegrepen was een proefglas zonder maatstreep, geschatte inhoud 15 cl of iets meer, afhankelijk van de hoeveelheid schuim, een boekwerkje en twee munten, extra munten  2,25; garderobe en toiletbezoek waren gratis. Ik ben op donderdagavond geweest, deze sessie was niet uitverkocht.
Het festival bood weer een ruime doorsnee door de Nederlandse bierwereld, met stands van zowel de grootste als vele kleine brouwerijen. Brand sprong er in proeftechnisch opzicht bovenuit, daar kon je voor 1 munt drie bieren van de tap krijgen in speciale kleine glaasjes. Verder moest je met een of meerdere personen van glas ruilen als je meer verschillende bieren wilde proeven, de geschonken hoeveelheid in het festivalglas was te groot; zoals al eerder gezegd, het “proef”-deel van de naam staat er ten onrechte. Positief was verder als vanouds dat er enkele proeverijen werden gegeven, ik heb opnieuw genoten van enkele mooie combinaties van bier en kaas. Negatief was eveneens als vanouds de totaal overbodige muzak, die een prettige conversatie regelmatig ernstig hinderde.

Eén reactie naar “Nederlands Bierproeffestival 2017”

  1. […] het Nederlandse Bier pleegt te openen, wederom in de Grote Kerk in Den Haag. Opzet als vorig jaar: https://bierentrein.wordpress.com/2017/05/14/nederlands-bierproeffestival-2017/. Weinig veranderingen, de muntprijs was nu € 2,50 per stuk en er was wat meer zitgelegenheid. De […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: