Bier, cider, wijn & Trein

Plus gedistilleerd en boten (en eten en …)

Hielander whiskyfestival 2017

Posted by Treinjan op 12/02/2017

Zaterdag 11 februari

Alweer de zevende editie, zoals steeds in de Grote kerk van Alkmaar, een goeie tien minuten wandelen van het station. Entree is 35 euro (al jaren ongewijzigd), daarbij kun je een aantal whiskies zonder bijbetaling proeven, dit varieert bij de diverse stands van een behoorlijk deel van een assortiment tot slechts 1 basiswhisky. Aanschaf van het betaalmiddel Alba t.w.v. 1 euro per stuk is dus noodzakelijk, ook om wat te eten te kunnen kopen. Overblijvende Albas kunnen weer ingeleverd worden, je krijgt dan netjes je geld terug.
Dit jaar heb ik ook deelgenomen aan een proeverij, gegeven door John Cheyne van de SMWS. Een interessant verhaal met veel humor en een vijftal zeer interessante whiskies. Jammer was alleen dat de versterkte muziek uit de kerk doordrong naar de ruimte waar de proeverij was. Deze proeverij werd zoals meestal aangeduid als masterclass. Ik weet niet wie dit ooit heeft verzonnen, maar diegene wist duidelijk niet wat het woord betekent, de juiste engelse benaming zou zijn “tutored tasting”.
Er waren weer diverse bizonderheden te proeven, zoals bijvoorbeeld whisky vsn een distillery uit Goa, India. Eén Nederlandse whiskymaker was vertegenwoordigd, namelijk Zuidam met hun Millstone whisky plus rum en vooral ook een heel stel jenevers en moutwijnen. Alle sessies van het festival waren uitverkocht, maar het was niet zó druk dat je ergens niet meer bij kon komen. Natuurlijk ging ik naar huis met enkele aankopen, namelijk wat te lezen, wat te eten en wat om te dragen.

Eén reactie naar “Hielander whiskyfestival 2017”

  1. […] Locatie ongewijzigd, toegangsprijs ook, opzet en indeling ook (zie bijvoorbeeld het verslag van 2017). Ditmaal een proefsessie bezocht gegeven door Peter Mackay van de onafhankelijke bottelaar […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: