Bier, cider, wijn & Trein

Plus gedistilleerd en boten (en eten en …)

Kerstbierfestival 2016

Posted by Treinjan op 24/12/2016

(Ofwel Winterbierfestivals 2)

Essen, zondag 18 december

Alweer de 22e editie en net als vorig jaar alleen toegankelijk met een in de voorverkoop gekochte toegangskaart. Beide dagen waren volledig uitverkocht, de zaterdag al heel snel, de zondag pas begin december. Met 900 kaarten per dag is de drukte voor zowel bezoekers als organisatie goed te behappen. Het ticket gaf je toegang, glas, boekje en zeven munten ter waarde van € 1,80 per stuk. Ook inbegrepen een waardebon waarmee je nog een halfliterflesje water kon krijgen. De bierlijst telde meer dan 180 nummers, met dien verstande dat enkele bieren zowel van fles als vat te proeven waren of van meer dan 1 jaargang. Zoals altijd waren bijna alle bieren voorgeproefd en in het boekje beschreven. Op de eerste verdieping zit een cafetaria/restaurant, daar waren diverse (warme) happen te verkrijgen en daar waren ook nog een heel stel zitplaatsen. De OBER-“keuken” beneden beperkte zich tot kaas, worst en zoutjes plus niet-alcoholische dranken.
Het merendeel van de aanwezigen kan zitten en er is geen muziek of muzak, twee zaken die dit festival voor mij tot een der prettigste van België en Nederland maken. Een fabeltastische (!) bierlijst, veel vrienden en bekenden en goede bereikbaarheid, ook als de NS weer eens werkzaamheden plant in het betreffende weekeinde. Daarbij zijn de bieren ook nog eens zeer betaalbaar, de meeste gaan voor 1 munt à € 1,80, een aantal voor twee en enkele voor drie munten, maar je kunt er ook voor kiezen van de “dure” bieren een kleinere hoeveelheid te nemen: het glas heeft maatstrepen op 15, 7½ en 5 centiliter. Weer goed gedaan, OBER!

Eén reactie naar “Kerstbierfestival 2016”

  1. […] wel zowel de vat- als de flesversie aanwezig. Verder was er weinig veranderd ten opzichte van vorig jaar, met een uitzondering: gelukkig geen spoorwegwerken op mijn route. De muntprijs was ongewijzigd […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: