Bier, cider, wijn & Trein

Plus gedistilleerd en boten (en eten en …)

Speciaalbier Festival

Posted by Treinjan op 13/05/2016

Den Bosch / ‘s-Hertogenbosch, zondag 1 mei

Nadat dit festival vorig jaar compleet overlopen was en min of meer in chaos eindigde (gecombineerd met slecht weer) heeft de organiserende stichting een nieuwe opzet bedacht. Niet meer op de markt, maar op de Parade, het plein aan de voet van de St. Jan en niet meer vrij toegankelijk. Het hele terrein was afgezet en de kaarten waren in de voorverkoop via internet (zo goed als?) uitverkocht. Ticketprijs (toegang, glas zonder maatstreep, boekje) € 7,00 plus kosten (aan de poort 9 euro, als er nog tickets over zouden zijn), muntjes € 2,60 per stuk, ook muntjes konden in de voorverkoop besteld worden (met een kleine korting). Dat betekende dus twee keer in de rij staan, eerst om binnen te komen (en men opende 10 minuten na de aangekondigde tijd), vervolgens voor de muntjes. Ook werden tassen doorzocht op eten en drinken, wat inderdaad na goed zoeken aangekondigd bleek te staan op de website. Zelfs flesje kraanwater werden in beslag genomen.
Meer dan 40 kleine Nederlandse brouwers boden alles bij elkaar zeker 150 verschillende bieren aan (ruwe schatting). Verder was er een stand met alcoholvrije dranken en enkele met etenswaren. Toiletten waren niet gratis, verder twee dubbele spoelpunten (veel stands konden je glas ook spoelen). Het weer was mooi en dankzij de bomen rondom de parade kon je steeds kiezen tussen zon en schaduw. Er was zo nu en dan versterkte muziek maar gelukkig niet al te hinderlijk. De proefomstandigheden waren daarmee alleszins redelijk, de drukte was in het algemeen te behappen.
Na het debacle van vorig jaar een redelijk geslaagd festival, maar wel met een paar minpunten: hier en daar stroef lopende organisatie (toegang, muntverkoop, toiletten), tekortschietende capaciteit (toiletten, spoelpunten, etensstands) en slechte prijs/kwaliteitsverhouding bij de etenswaren.
Suggesties ter verbetering: werk met startpakketten zodat iedereen in 1 keer glas, boekje én munten ontvangt (en doe er een flesje water bij), meer en schonere spoelpunten, meer en gratis toiletten. Verklein eventueel de geschonken hoeveelheid naar 10 cl, nu was het al gauw meer dan 15 cl, waarbij het glas niet kleiner hoeft (maatstreep!). Brood en/of crackers aanbieden voor een kleine vergoeding zou ook geen slecht idee zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.