Bier & Trein

Bierreizen, bierfestivals en meer

Apfelwein Weltweit 2016

Posted by Treinjan op 13/04/2016

Frankfurt/Main, zondag 10 april

Dit grote ciderfestival werd gehouden in hetzelfde gebouw als vorig jaar, een grote zaal met nevenruimtes bij de Palmengarten, een groene oase (tuin en kas) nabij het centrum van Frankfurt. Toegang in de voorverkoop € 22,65 en aan de zaal € 27,00; bij aankoop via internet kwamen er nog zoveel kosten bij dat het nauwelijks de moeite was. Maar ik was dit keer zo slim om bij mijn overstap in Frankfurt twee dagen tevoren, even de stad in te lopen naar een ticketbureau.
De opzet blijkt dan vrijwel onveranderd: je krijgt bij binnenkomst een polsbandje en huurt een glas (groot voetglas, rode wijn-model) en kunt dan verder onbeperkt proeven. Flessen mineraalwater staan op diverse plekken gereed en ook manden met stukjes brood, het navullen van water en brood gebeurde echter onvoldoende. Zelf voor wat water zorgen was verstandig, en bij de etensafdeling kon je altijd verschillende sneden brood krijgen als je een gift voor het goede doel deed. Een zaal grenzend aan de omloop op de eerste verdieping was dit jaar ook voor stands in gebruik.
Hoewel vanzelfsprekend de producenten uit Hessen overheersten, was er een nog grotere spreiding dan vorig jaar. Nu drie producenten uit het tweede Duitse cidergebied, het Saarland (en een aansluitend stukje Rheinland-Pfalz), nog enkele uit andere Bundeslaender en vele uit andere delen van Europa, waarbij vooral de Polen opvielen: daar blijken heel wat producenten van goede cider te zijn. De Engelse cidermakers blonken wederom uit door afwezigheid. Verrassend was de aanwezigheid van een Japanse delegatie. Naast cider waren er bij diverse stands fruitsappen en distillaten te proeven. Ik heb in een heel rustig tempo geproefd van sappen en ciders en eenmaal een ice-cider, geen distillaten. Zodoende voelde ik me niet al te appelig toen ik het festival verliet.

Advertenties

Eén reactie to “Apfelwein Weltweit 2016”

  1. […] Palmengarten, waar het ciderfestival “Apfelwein weltweit” plaatsvindt [verslag]. Daarna ga ik nog eten en twee ciders proeven bij Zur Buchwald, net als vorig jaar […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.