Bier, cider, wijn & Trein

Plus gedistilleerd en boten (en eten en …)

Nederlands Bierproeffestival

Posted by Treinjan op 31/05/2015

Den Haag, vrijdag 29 mei

Het openingsfestival van de Week van het Nederlandse bier was wederom in de Grote Kerk, Den Haag. Toegangsprijs € 13,50 in de voorverkoop, € 14,50 aan de zaal, maar minstens 2 sessies, waaronder de bezochte, waren al in de voorverkoop uitverkocht. Voor dat bedrag kreeg je een proefglas, een plattegrond (geen bierlijst), een flesje water en twee muntjes, verdere munten 2 euro per stuk. Schenkhoeveelheid was theoretisch 15 cl, maar al gauw wat meer. Aanwezig waren een veertigtal brouwers van groot tot klein met elk meerdere bieren, twee bieren was wel het minimum, dus een zeer ruime keuze. Net als vorig jaar was er ook weer een leuke bier-en-kaas proeverij, ditmaal met vijf gouden medaillewinnaars van de Dutch Beer Challenge.
Minpunten waren er ook. Vorig jaar werden de muntjes verkocht voor 1 euro per stuk, en kreeg je daarvoor een half glas, een vol glas voor 2 muntjes. Ik vond dat een prima manier om zowel proeven als drinken van de bieren mogelijk te maken. Voor een festival dat uitdrukkelijk het woord proef in de naam draagt is het domweg verdubbelen van de schenkhoeveelheid een miskleun van de eerste orde. Bovendien leidt het tot bierverspilling, ik heb meerdere keren de rest van het bier weggekieperd alvorens het glas te spoelen, omdat het gewoon teveel was en ik nog meer wilde proeven – en was zeker niet de enige die dat deed. Verder was de “achtergrondmuziek” te luid (die is zodra de zaal zich vult eigenlijk volstrekt overbodig) en de toiletcapaciteit nog steeds onvoldoende.

4 Reacties naar “Nederlands Bierproeffestival”

  1. Chris said

    Maar het kaas/bierproeven was wel onwijs gezellig!

  2. JosB said

    Ben er niet bij geweest, maar kan me wel vinden in het commentaar/de kritiek.

  3. […] verandering ten opzichte van vorig jaar (bierentrein.wordpress.com/2015/05/31/nederlands-bierproeffestival), er was een wat gewijzigde opstelling van de stands en de prijs van het startpakket was een klein […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.