Bier, cider, wijn & Trein

Plus gedistilleerd en boten (en eten en …)

Nederlands Speciaalbier Festival

Posted by Treinjan op 04/05/2015

Zondag 3 mei

Vroeger bekend als het KBC-festival, de laatste jaren georganiseerd door een stichting, maar onveranderd op de Markt in ‘s-Hertogenbosch, in de open lucht. Dat kwam ditmaal niet zo goed uit, de bezoekers werden ook van buiten stevig bevochtigd.
Voor € 2,50 kreeg je een proefglas en een fraai vormgegeven boekwerkje. Het proefglas had geen maatstreep maar bevatte bij een gemiddelde schuimkraag ongeveer 15 cl. Als je het glas weer inleverde kreeg je 1 euro terug. Muntjes (1 per bier ongeacht alcoholgehalte) waren ook € 2,50. Met circa 40 brouwerijen die bijna allemaal meerdere bieren hadden meegebracht was er ruime keuze. Verder waren er de bekende elementen als een springkussen, een enigzins verdekt opgestelde toiletwagen (plassepartout 2 euro), een stand met niet-alcoholische drank en enkele stands met hapjes dan wel vette hap. De organisatie meende ook versterkte muziek als publiekstrekker in te moeten zetten, wat de mogelijkheid tot normale conversatie in een hoek van het terrein bij tijd en wijle ernstig beperkte. Het fraai vormgegeven boekwerkje leed aan een gebrek aan eindredactie (en was natuurlijk niet up-to-date, maar dat is bijna onvermijdelijk).
Er waren ondanks het weer erg veel bezoekers, vanaf ongeveer half drie (aanvang was 12 uur) werd het al moeilijk om nog ergens bij / door te komen. Niet verwonderlijk ook dat op een gegeven moment de glazen op waren. Toen mijn munten op waren ben ik eerlijk gezegd de drukte (en de regen) min of meer ontvlucht. Het lijkt me dat dit festival in déze vorm niet meer voortgezet kan worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.