Bier, cider, wijn & Trein

Plus gedistilleerd en boten (en eten en …)

Ciderfestival

Posted by Treinjan op 25/10/2014

Zaterdag 25 oktober

Waren mijn twee eerdere bezoeken aan de Fenix Food Factory op de kaap (Katendrecht) in Rotterdam gewijd aan bier, met wat cider erbij, nu alle aandacht voor cider op het naar ik vermoed eerste Nederlandse ciderfestival. Ciderwinkel Cidercider en de Ciderwinkel hadden Nederlandse en buitenlandse cidermakers en ciderhandelaars uitgenodigd, zodat een grote keuze voorhanden was, met (appel)ciders en enkele perenciders uit Nederland, Frankrijk , Engeland, Wales, Schotland, Ierland, Polen, Duitsland en Spanje (ik geloof dat ik zo alle landen gehad heb). De variatie in smaken bleek enorm te zijn, wat natuurlijk alleen al door de enorme verschillen in gebruikte appelrassen te verklaren is; over de verwerking van de appels hebben we het dan nog niet eens gehad.
De opzet was simpel: voor 7 euro kreeg je een polsbandje en een glas en kon je aan alle stands proevertjes krijgen, desgewenst ook een vol glas, dan tegen betaling. Ook kon je flessen cider en andere produkten kopen. De andere winkels in de FFF zorgden zonodig voor een goede onderbouwing. Geslaagd initiatief!

3 Reacties naar “Ciderfestival”

  1. Raúl said

    Bedankt voor je recensie Treinjan! Het ciderfestival was georganiseerd door Wouter van CiderCider en Raúl van Ciderwinkel. Cheers!

  2. Treinjan said

    Graag gedaan, is aangepast.

  3. […] de Fenix Food Factory op Katendrecht, Rotterdam-Zuid. De vorige keer was al anderhalf jaar geleden (verslag), inmiddels is de FFF weer drukker geworden, het was zo nu en dan dringen. Door het redelijk goede […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: