Bier, cider, wijn & Trein

Plus gedistilleerd en boten (en eten en …)

Bockbierfestival Woerden 2014

Posted by Treinjan op 13/10/2014

Zondag 12 oktober

Wederom in het Kasteel van Woerden, met 16 brouwerijen die elk hun bock- of bockbieren uitschonken: verschillende brouwers hadden meer dan 1 bock meegebracht. Dat was bijvoorbeeld een bock en een dubbelbock, of twee jaargangen van hetzelfde bier, maar ook een boven- en een ondergistende versie van 1 bier (!). Het proefglas (15 cl) kostte 3 euro, € 1,50 retour bij inlevering; muntjes € 2,25. Er waen twee startpakketten: 5 munten en glas voor 13 euro of 10 munten en glas voor 24 euro.
Alle bierstands stonden onder het tentdak op het terras, in twee rijen; alleen de bierijsverkoop was op de binnenplaats. Etenswaren binnen in het restaurant, waar ook wat zitplaatsen waren, meer zitplaatsen op het terras en op de binnenplaats. Dit zorgde voor ongelijk verdeelde drukte: zeer vol op het terras, druk binnen en relatief rustig op de binnenplaats. Het was later in de middag dan ook zo nu en dan een hele tour om je glas gespoeld en gevuld te krijgen.
Er waren dit weekeinde veel (bock)bierfestivals in den lande, dus er moest gekozen worden, de keuze voor Woerden viel goed uit. Nou moet ik er wel aan denken het boekje te bewaren, zodat ik op een volgend bockbierfestival weet welke ik al geproefd heb, het seizoen is immers nog lang niet ten einde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: