Bier & Trein

Bierreizen, bierfestivals en meer

Smaken en afwijkingen

Posted by Treinjan op 07/03/2014

Een workshop gegeven door Derek Walsh bij De bekeerde Suster in Amsterdam. Tien bizondere geur/smaakafwijkingen werden geproefd in Speciale Palm, Derek wilde ze laten proeven in een bovengistend bier, niet in pils. Kölsch als basisbier zou waarschijnlijk nog beter geweest zijn, maar daar was niet aan te komen. Eerst dus “indrinken” met enkele slokken Palm, daarna kregen we steeds Palm waaraan een smaakstof was toegevoegd. Eerst enkele fruitig/snoepachtige (esters), waaronder ook de peredrups (!), daarna meer bloemig/grassig (-> hop). Na nog een smaak die moutgerelateerd was werd afgesloten met twee uitgesproken onaangename smaakjes (zeg maar: geit en kater!). Zeer interessant en leerzaam. Voor mij persoonlijk had deze proeverij nog een bizonder aspect: tot voor kort kreeg ik betaald om afwijkingen te proeven, nu betaal ik er notabene voor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s