Bier, cider, wijn & Trein

Plus gedistilleerd en boten (en eten en …)

Winterbier: finale in Gouda

Posted by Treinjan op 23/01/2014

Zondag 19 januari.

Het Winterbierfestival van Pint Regio Zuid-Holland kan worden beschouwd als de Grande Finale van de kerst- en winterbierenfestivals. Dit was alweer de 21e editie, zoals voorgaande jaren in de aula en omringende ruimtes van het Wellant College, 5 minuten van station Gouda. Toegangsprijs vijf euro, inclusief 2 euro statiegeld voor het Pint-proefglas, munten twee euro per stuk, alle bieren voor dezelfde prijs. Als je slim was kocht je het startpakket, dat was het proefglas met daarin 8 munten, het festivalboekje en een PRZH-pen, voor 20 euro. Doordat bestuursleden dit startpakket als het ware uitventten aan de binnenkomenden, kon iedereen die zo slim was 20 euro paraat te hebben heel snel naar binnen en aan het bier.
Ondanks het feit dat de organisatie echt alleen winterbieren op de lijst had toegelaten waren er toch bijna 100 bieren te verkrijgen, eenvijfde daarvan van de tap. Vanzelfsprekend waren de hogere alcoholpercentages sterk vertegenwoordigd,maar veel water plus crackers (op alle tafels ruim aanwezig) konden de alcohol er redelijk onder houden. Op de meeste tafels zag je ook meegebrachte etenswaren, meestal kaas en worst. Er was trouwens ook weer tweemaal een kleine bier-en-kaas proeverij, gegeven door Bob Molenbroek van Pint Regio Noord-Holland. De bieren werden uitgeschonken door vrijwilligers, de vele aanwezige brouwers en brouwerijmedewerkers mengden zich gewoon onder het publiek, wat de gezelligheid alleen maar bevordert. Je kan het festival zelfs beschouwen als een grote, zeer informele nieuwjaarsreceptie. En de muzak bleef gelukkig vrijwel volledig uit.

Eén reactie naar “Winterbier: finale in Gouda”

  1. […] tevens het eerste festival van het kalenderjaar. Plaats, tijd en opzet onveranderd (zie het verslag van vorig jaar). Wel een prijsstijging: de muntjes waren nu € 2,50 per stuk, het starterspakket […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: