Bier & Trein

Bierreizen, bierfestivals en meer

Borefts 2013

Posted by Treinjan op 02/10/2013

Het Borefts (Bodegravens) Bierfestival van Brouwerij De Molen was dit jaar alweer toe aan de vijfde aflevering. De toegang was vergelijkbaar geregeld als het voorgaande jaar, voor € 20 kreeg je een glas (bovenzijde van brede maatstreep op 10 cl), een boekje, 7 muntjes (1 minder dan vorig jaar) en een flesje water. Meer muntjes konden aan een aparte kassa aangeschaft worden, € 1,50 per stuk.
Qua ruimte zat het festival nu heel anders in elkaar, geen bierstands meer bij de molen, daar was alleen de bierwinkel en het bierdiner. Bij en in de brouwerij waren de centrale kassa plus een deel van de bierstands, aan de overzijde van de weg een breder gedeelte met een grote bierstand en de kramen met eenvoudige hapjes, daaraan aansluitend een lange tent met ruim verspreid de resterende bierstands. Overal was zitgelegenheid, deels overdekt.
De brouwerij-lijst was weer indrukwekkend: uit Nederland natuurlijk de gastheer plus Emelisse, Jopen en de Rooie Dop, uit België Alvinne en Struise, van over de Noordzee Fyne Ales, the Kernel en Thornbridge, uit het (hoge) noorden Amager, Mikkeller (ja, over de precieze geografische herkomst kan getwist worden), Nårke en To Øl, uit Frankrijk Mont Salève, uit Italië Brewfist en Toccalmatto, uit Spanje Laugar en Naparbier, totaal 18 deelnemers. De bierkeuze was heel ruim, zowel qua smaken als qua alcoholgehalte. Het weer werkte optimaal mee, de stemming was goed, in meerdere opzichten wederom een geslaagd festival.
Toch moet ik nog twee minpunten noemen: het sanitair was nog steeds zwaar onder de maat (handenwassen, iemand?) en mede door de open tenten / openlucht opstelling was er regelmatig overlast van nicotine-verslaafden.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.