Bier, cider, wijn & Trein

Plus gedistilleerd en boten (en eten en …)

Week van het Nederlandse bier 3 – Open brouwerijdagen

Posted by Treinjan op 02/06/2013

Er moest dit weekend beide dagen ook nog gewerkt worden, dus een bescheiden programma. Zaterdagmiddag een bezoekje aan Leidsch Bier, pas verhuisd naar een grotere ruimte. Kuitbier, Raisin Porter (geschikt bier om te stachelen?) en Aaipiejee (zo spreekt een Leienaar ongeveer IPA uit). Met enkele mede-bezoek(st)ers de combinatie porter en chocola geprobeerd, ik had toevallig nog een stukje Zwitserse chocola van 69 % cacao bij me (laatste restje van de vooraad van vorig jaar, tijd om nieuwe te gaan halen). De volgorde van proeven had zeker invloed, maar dat is vaker het geval. Ongemerkt ging de middag snel voorbij.

Zondag eerst per trein via Sloterdijk naar Koog aan de Zaan. De Bierderie is gevestigd in de voormalige Honig-fabriek, nu een soort bedrijfsverzamelgebouw direkt aan de Zaan, op een kleine 500 meter van station Koog Bloemwijk. Op tap Tasty Lady (niet iedereen lust stout) en de nieuwe Sprout, deze laatste gebrouwen in Bodegraven. Deze zware stout (RIS) drinkt verraderlijk gemakkelijk weg. Ook nog twee proefbrouwsels geproefd, vooral het bier met brown malt was de moeite om verder mee te gaan.
Dan naar Amsterdam, naar de Nieuwmarkt (voor het gemak met de metro) voor een bezoekje aan De bekeerde Suster, waar diverse kuitbieren te proeven waren en waar ook een keuring van een vijftiental kuitbieren had plaatsgevonden. Vijf verschillende kuitbieren geproefd, vier van het vat. Steeds interessant, soms ook smakend naar meer. Er werd al gefilosofeerd over verdere ontwikkeling van deze bieren. Twee welbestede middagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: