Bier & Trein

Bierreizen, bierfestivals en meer

“Week” van het Nederlandse Bier 1 – Bewust Bier

Posted by Treinjan op 24/05/2013

Voor de tweede maal wordt door grote en kleine Nederlandse brouwerijen (en andere partijen zoals PINT) een “week” van  het bier georganiseerd, die liefst 11 dagen duurt, de titel staat daarom bij mij tussen aanhalingstekens. De opening was op donderdag, voor mij persoonlijk was de opening op vrijdag met het symposium Bewust Bier, georganiseerd door PINT.
Na wat quasi-Haagse ongein kwamen een viertal sprekers met ieder een goed verhaal, dat helaas niet in elk geval even goed over het voetlicht werd gebracht, desondanks de moeite waard. Aan de orde kwamen het genieters-aspect (moeilijk beter te benoemen), het gezondheidsaspect in negatieve zin (de gevaren van misbruik), het gezondheidsaspect in positieve zin ( de gunstige effecten van gematigd regelmatig alcoholgebruik) en -simpel gezegd- de milieuaspecten (Maatschappelijk verantwoord ondernemen).
Tussendoor en nadien de mogelijkheid tot het stellen van vragen en discussie. Daarbij werden ook enkele contrasterende bieren aangeboden (van alcoholvrij tot zeer zwaar) en werd ook in de behoefte aan vast voedsel voorzien (broodjes). Het symposium vond plaats in een grote tent op het Spuiplein, waar later de restauratie  en het muziekpodium van het bierfestival waren. Door de herfstachtige weersomstandigheden geen ideale lokatie, hoewel ik vermoed dat deze tent bij zonnig en warm weer evenmin een ideale verblijfplaats geweest zou zijn. Ik ga ervanuit dat Pint nog nader verslag doet van dit interessante symposium, ik heb in ieder geval niet voor niets de wind en regen/hagel getrotseerd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.