Bier, cider, wijn & Trein

Plus gedistilleerd en boten (en eten en …)

Braukunst Live – editie twee

Posted by Treinjan op 10/03/2013

Wederom (verslag 2012) in het MVG-Museum (tram- en busmuseum) in de wijk Giesing, dat is in het zuidoosten van München. Ongeveer een maand vroeger dan vorig jaar en ook weer drie dagen. Dit jaar duidelijk meer deelnemers, er blijft al niet veel ongebruikte ruimte meer over in het museum, een voormalige remise/werkplaats. Opzet en toegangsprijs zijn ongewijzigd: voor 20, 35 of 45 euro krijg je toegang tot het festival voor 1, 2, of alledrie de openingsdagen, inclusief een proefglas en enkele waardebonnen (elke dag). De waardebonnen zijn te besteden bij vier brouwerijen die het festival sterk sponsoren (Camba Bavaria, Hofbräu München, Pilsner Urquell en Schneider Weisse). De bieren betaal je verder met fiches van 50 cent, meestal 1 of 2 per bier (circa 10-15 cl), zo nu en dan meer. Verder een uitgebreid programma van proeverijen/voordrachten, standaard toegangsprijs 5 euro, soms gratis.
De bierkeuze is enorm en op geen enkele wijze in drie dagen te proeven, maar dat mag de pret niet drukken. Ik heb bewust niet bijgehouden wat ik allemaal geproefd heb, maar het was veel, het was eigenlijk nooit verkeerd, vaak (erg) lekker en meestal (zeer) interessant. Ik heb maar liefst drie proeverijen van en door Schneider Weisse meegemaakt, de eerste betrof bier/spijs combinaties (door Susanne Hecht, export-vertegenwoordigster en biersommelière) , de tweede ging over hop-aroma’s in Weizenbier (door Hans-Peter Drexler, de Braumeister) en de derde was getiteld: Biervielfalt trotz Reinheitsgebot, door Georg Schneider himself. Bij de geproefde bieren was er steeds overlap, maar de inhoud van de presentaties werd er alleen maar interessanter op. Daarnaast zondag ook nog een proeverij bijgewoond die gegeven werd door de chef van de Klosterbrauerei Weissenohe (Oberfranken), Urban Winkler, met als thema Klösterliche Brautradition aus Franken, met liefst 7 bieren!
Tenslotte moet ik ook enkele minpuntjes vermelden: zo hier en daar stond een geluidsinstallatie aan, uiterst hinderlijk en overbodig, vooral met enkele honderden pratende mensen in een ruimte die geluid zeker niet dempt. Verder schoot de toiletcapaciteit vaak tekort en een enkele standhouder meende zijn nicotineverslaving te moeten etaleren. Desalniettemin toch een uitermate geslaagd festival.

Eén reactie naar “Braukunst Live – editie twee”

  1. […] « Braukunst Live – editie twee […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: