Bier & Trein

Bierreizen, bierfestivals en meer

Utrechts Bockbierfestival 2012

Posted by Treinjan op 21/10/2012

Met een omweg via Den Haag Centraal naar Utrecht (werkzaamheden!), dan te voet naar het Ledig Erf aan de rand van de Utrechtse binnenstad. Hier wordt al jaren een Bockbierfestival gehouden, grotendeels in de open lucht, en vrijwel altijd een week voor het grote festival in Amsterdam. Het weer zat mee, zowel qua eventuele neerslag als qua temperatuur.
Grote glazen (circa 25 cl) in twee modellen, naast het lagere herfstbockglas werden ook glazen van het Utrechts Lentebockfestival uitgereikt, van een slanker model met hogere voet. Statiegeld € 3,50, vulling eveneens  € 3,50, wat aan de prijzige kant is. In de tent zijn muziekoptredens, dus voor een fatsoenlijke conversatie moet je naar buiten. De bierlijst is minder interessant dan voorgaande jaren, toen er regelmatig een behoorlijk aantal Duitse bieren te proeven viel, nu ontbreken deze of zijn zondag (kort na aanvang) al op. Ik trof er enkele vrienden, niet toevallig allemaal (voormalige) leden van de Leidse Bierproefclub, zonder dit gezelschap  (en degenen die zich er later nog bij voegden) zou ik het niet echt naar mijn zin hebben gehad. Het was trouwens erg druk, het Ledig Erf barstte bijna uit z’n voegen.
Als je een bockbiertje wilt drinken, misschien een vriend of kennis wilt treffen, heel misschien naar een bepaalde band wilt luisteren, dan kan dit een goede gelegenheid zijn; een bierfestival is het in ieder geval naar mijn maatstaven niet. Terug naar Leiden met stadsbus, trein en NS-bus, waarbij de laatste hoog scoorde op gebrek aan beenruimte (geschikt voor schoolreisjes, niet voor volwassenen).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.