Bier & Trein

Bierreizen, bierfestivals en meer

Borefts 4

Posted by Treinjan op 30/09/2012

Borefts bierfestival editie 4, georganiseerd door brouwerij de Molen. Net als vorig jaar verdeeld over twee lokaties, de molen (restaurant) en de krap 150 meter verderop gelegen brouwerij, waarbij het zwaartepunt nu naar het brouwerijterrein was verlegd. Hier kocht je je startpakket, bestaande uit een (nieuw model) glas, boekje, water en 8 muntjes à € 1,50 voor totaal 20 euro, iets voordeliger dus dan vorig jaar (toen was het 16 euro met 5 muntjes). Aanwezige brouwerijen: Emelisse, Mommeriete en de Molen (NL), Alvinne en Struise (B), Gänstaller (D), Evil Twin en Mikkeller (DK), Haandbryggeriet (N), Närke Kulturbryggeri (S), Buxton, Kernel en Thornbridge (UK), Mont Salève (F), del Ducato (I) en Jester King (USA); er was ook nog 1 Spaans bier verkrijgbaar. Weer meer keuze dan vorig jaar, waarbij de spreiding qua alcoholpercentages redelijk goed was. Natuurlijk weer vele bizonderheden, subtiel dan wel extreem, waarbij de momenteel in de mode zijnde zure en houtgerijpte bieren vooral opvielen. Leuk voor de tickers, maar ik moet nog zien wat ervan beklijft.
Het verkrijgbare voedsel was eenvoudig (broodjes kaas, ham, worst, hamburger, pizzapunten, bitterballen e.d.) en heel betaalbaar. Op een enkel moment op vrijdagavond na, werkte het weer ook mee. Enig minpuntje waren de sanitaire voorzieningen bij de brouwerij. Door de geringe afstand tot het station (hooguit vijf minuten lopen) en de eenduidige aankomst- en vertrektijden van de treinen (kwart voor en kwart over, beide richtingen) is de bereikbaarheid per OV uitstekend te noemen.
Het is een zeer internationaal festival, de spreiding der nationaliteiten is zeer groot, zoals goed te zien was op een bij de centrale kassa opgestelde wereldkaart. Het is ook een plek om oude bekenden weer eens te zien, de bezoekers komen werkelijk van overal. De sfeer is heel gemoedelijk, men komt hier echt om kennis te maken, te proeven, te ontdekken en te leren. Ik heb me twee dagen uitstekend vermaakt, en velen met mij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.