Bier, cider, wijn & Trein

Plus gedistilleerd en boten (en eten en …)

Unterländer Biertage

Posted by Treinjan op 23/09/2012

Een nieuw festival in Oberglatt, ten noorden van Zürich, onder de naam  “Unterländer Biertage“, met kleine brouwerijen uit het Zürcher Unterland, dat is ruwweg het deel van het kanton ten noorden/noordwesten van de stad. In een Mehrzweckhalle (gewoon sporthal wat mij betreft) op ongeveer 10 minuten van het station zijn een tiental brouwerijen uit de streek aanwezig plus twee gasten uit het Kanton Bern, mij beide reeds bekend: UHB uit Burgdorf en Hohgant uit Schangnau. Daarnaast is biercafé en bierwinkel Erzbierschof uit Liebefeld (bij Bern) aanwezig met Belgische en Amerikaanse bieren, plus een stand met materiaal voor (amateur)brouwers. Etenswaren en niet-alcoholische dranken zijn ook goed te verkrijgen, de stand met etenswaar die geuroverlast kan geven staat netjes buiten – net als de rokers. Toegang en boekje met uitgebreide toelichtingen (maar jammer genoeg geen bierlijst) zijn gratis. Helaas worden hier geen glazen gebruikt, maar plastic bekers. Standaard is 0,3 liter, maar veel stands bieden proefplankjes aan met 3 tot 6 bekertjes van 0,1 liter. Enkele andere stands doen ook niet moeilijk en tappen desgewenst een halve beker. Mede dankzij tafelgenoten heb ik circa twee dozijn bieren kunnen proeven van de volgende brouwerijen:

Daarnaast waren aanwezig (en van deze heb ik hooguit een enkel slokje geproefd):

Over het algemeen was de kwaliteit – voorzover ik dat kan beoordelen – goed, de bieren redelijk interessant tot briljant. Een keer iets verdachts geroken (putlucht) – dat was bij iets uit de tweede lijst. Het festival werd goed bezocht, hopelijk komt er volgen jaar een tweede editie.

2 Reacties naar “Unterländer Biertage”

  1. […] Kontakt: bier-en-trein@xs4all.nl « Unterländer Biertage […]

  2. […] tweede editie van de Unterländer Biertage vond net als vorig jaar (link) plaats in een sporthal aan de rand van Oberglatt, een eindje ten noorden van Zürich en ook weer […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: