Bier & Trein

Bierreizen, bierfestivals en meer

Live beer blogging op de EBBC

Posted by Treinjan op 21/05/2012

De brouwerijen hebben steeds 5 minuten om een bier voor te stellen aan een tafel, dan gaan ze naar de volgende. Elke presentatie is anders, sommige alleen verbaal, andere hebben documentatie bij zich, op papier, op flyer of kaartje, of digitaal. Ik moet zeggen dat het eigenlijk niet bij te houden was, aan deze tekst heb ik erna nog heel wat geschaafd!

 • Roosters: hoppig blond, een single hop IPA van 6,1vol%, van het cask getapt met sparkler, zoals hier in Yorkshire gewoonte is. Fraaie naam: Baby-faced assassin.
 • Stormin’ Norman van Great Heck , iets donkerder, minder aroma, maar zeker zo hoppig, bitterheid is wat aan de harde kant, 6,5 vol%. Met Perle, Cascade en Columbus hop
 • Slater’s Top Totty, van de fles. Een lichtblond bier, fruitig met toch ook weer redelijk veel bitterheid. Over dit bier is recent heel wat te doen geweest toen het in het Britse parlement als gastbier getapt werd, omdat een vrouwelijk parlementslid bezwaar maakte tegen de afbeelding op de pumpclip. Ze wilde dat het van de tap gehaald werd, maar dat hoefde niet meer want alles was al op!
 • Camden USA  Hells, 4,6 vol%. Pilsmout met Amerikaanse hoppen in plaats van de Duitse hoppen die in de oorspronkeljke Hells (verwijst naar Helles) zitten. Citrus-fruitig met een milde bitterheid, ongefilterd.
 • Adnams Ghost Ship, pale ale, 3 soorten hop en 3 soorten mout. Heel fruitig, zacht en zeer doordrinkbaar, 4,5 vol%. De presentatie van dit bier is mondeling en digitaal, middels een tablet.
 • Innis and Gunn, Scottish Pale Ale, 7 %. Licht amber. niet hoppig, veel fruit, moutig. Van de fles (helder glas, maar met weinig hop heb je ook niet zo gauw last van lichtsmaak). Zou goed smaken met kruidig Indiaas en Thais eten, en met desserts.
 • Leeds Brewery Hellfire, een bitter van 5,2 %, van de fles. Amerikaanse en Engelse hop, die naast de fruitigheid behoorlijk stevig doorkomen, maar niet te hard.
 • Otley Brewery Oxymoron, een zogenaamde Black IPA, donkerbruin, van cask, 5,5 %. Moutig, iets gebrand, wat koffie/buisman en een vleugje chocola, behoorlijk hoppig. Stevig van smaak!
 • Brains Dark mild, zwart van kleur, 4,1 vol%, van de fles. Moutig, weinig hop, met wat drop en weer een vleugje chocola (in de geur meer koffie), ook rood fruit.
 • Marble Brewery, Manchester brengt een IPA (“Earl Grey”) van 6,8 vol% aan onze tafel, van de fles. Messingkleur, waasje, fruitige geur, hoppig-fruitige volle smaak. Het bier zit in grote flessen zonder etiket.

Eén reactie to “Live beer blogging op de EBBC”

 1. […] Verslagen van EBBC12 in Leeds: dag 1, dag 2 en Live beer blogging. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.