Bier, cider, wijn & Trein

Plus gedistilleerd en boten (en eten en …)

EBBC 2012 (dag 2)

Posted by Treinjan op 19/05/2012

Diverse deelnemers zien er niet zo fris uit om 10 uur in de morgen, die hebben gisteravond wat al teveel van het bier genoten; desondanks is de opkomst goed. Eerst komen drie gewaardeerde engelse bloggers aan het woord, daarna een lezing over sociale media (zoals Facebook, Twitter) en hoe daarvan gebruik te maken, alsook wat niet te doen. De middagpauze is vervolgens lang genoeg om nog even de binnenstad te bekijken, met name de arcaden. Daarnaast een alcoholvrije lunch, vanavond zal er weer genoeg bier op tafel komen.
Het middagprogramma begint met een lezing over de hopteelt en -handel, gevolgd door een lezing door een brouwmeester met blogger-ervaring. Hierna een groepsdiskussie over zaken die al ter sprake zijn gekomen, maar al snel komen verschillende nieuwe punten ter tafel. Een belangrijk punt dat aan de orde kwam is denk ik: voor wie bloggen we eigenlijk, alleen voor onszelf, of? Stof tot nadenken. De discussie is interessant en kan lang duren, want we lopen zowaar voor op het tijdsplan.
Het volgende programmapunt is “live blogging”: tien brouwers krijgen steeds 5 minuten om aan een tafel hun bier te presenteren, in de glazen komt steeds een klein beetje bier. Eigenlijk te kort om een bier goed te proeven, fatsoenlijk te beschrijven en dan nog je mond te neutraliseren voor het volgende bier. Omdat de brouwers van tafel naar tafel rouleren is de volgorde van de bieren ook nog eens volstrekt willekeurig. Desondanks heb ik mijn best gedaan en meteen zoveel mogelijk informatie en een beknopte beschrijving ingevoerd, maar aan de tekst moest ik nadien nog heel wat verbeteren!
Dit was het laatste onderdeel van het programma, de conferentie wordt afgesloten in een restaurant in de voormalige Koornbeurs van Leeds, waar Pilsner Urquell ons een diner aanbiedt. Bij binnenkomst eerst de gewone PU van het vat, daarna worden houten vaten met ongefilterde PU aangeslagen, die verslaat zijn gefilterde familielid met straatlengten. Het eten is in Tsjechische stijl en overvloedig, de bieraanvoer stokt geen moment. De mini-pubcrawl die ons aan het eind van de avond nog wordt aangeboden laat ik schieten, ik moet nog een trein halen.

Overigens: een aanwezige engelse blogger heeft van de lezingen min of meer direkt verslagen op zijn blog geplaatst, hoewel de nauwkeurigheid wat te lijden heeft gehad onder zijn snelheid; zie The ormskirk baron.

2 Reacties naar “EBBC 2012 (dag 2)”

  1. Baron Orm said

    I’m afraid I don’t understand what you’ve said but thank you for the link to my blog 🙂

  2. […] van EBBC12 in Leeds: dag 1, dag 2 en Live beer […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.