Bier, cider, wijn & Trein

Plus gedistilleerd en boten (en eten en …)

EBBC 2012 (dag 1)

Posted by Treinjan op 19/05/2012

De European Beer Bloggers Conference vindt dit jaar plaats in Leeds, in een groot hotel nabij het station. Het merendeel van de bezoekers is afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, met name Engeland, de bloggers “from the continent” zijn verre in de minderheid. Toch zijn er bezoekers uit met name Zweden, uit Nederland, Italië, Bulgarije, Polen, Duitsland, er is er zelfs een uit de USA (hoewel ze daar hun eigen conferentie hebben, later dit jaar). Het programma is een mengeling van interessant, (zeer) leerzaam, leuk en lekker.
Rond lunchtijd begon de conferentie met de inschrijving, met meteen een eerste kennismaking met de mededeelnemers én diverse bieren, plus twee mooie engelse kazen, meegebracht door Badger Ales. Samen met een Bulgaarse en Zweedse collega-blogger (de Italiaan was niet komen opdagen) mocht ik dan de spits afbijten met een discussie over Bierbloggen buiten het Verenigd Koninkrijk / Engelse taalgebied. Ik hoop dat de toehoorders het konden waarderen, er liep in ieder geval niemand weg (maar aan het begin is iedereen nog fris en welwillend). Daarna waren twee ervaren Engelse bloggers aan het woord over hoe de inhoud van je blog op een hoger peil te brengen, gevolgd door een voordracht over de technische aspecten, met name gericht op WordPress.
Na een korte pauze een proeverij van vier bieren uit steeds twee of drie glasmodellen, met vier fraaie glazen van Spiegelau en daarnaast een standaard pint-glas. Ook hier weer duidelijke verschillen in vooral de geur, maar soms ook de smaak. Vervolgens het diner, aangeboden door de grootste sponsor, met bieren uitgekozen door de head brewer van Sharp’s Brewery, Stuart Howe, met interessante combinaties van bieren (steeds twee) en gerechten. De avond werd afgesloten met een proeverij van bieren die de niet-britse deelnemers hadden meegebracht of verstuurd. De andere twee Nederlandse deelnemers hadden de aanhanger redelijk volgeladen met bieren, en gelukkig ook de kaas niet vergeten. Goed gedaan lui!

Nog even dit: bloggers zonder commercieel belang of binding kunnen gratis deelnemen aan deze conferentie, mits ze daadwerkelijk komen opdagen en erover bloggen (hoeveel en in welke vorm is hun eigen keuze). Daartoe moeten ze bij aanmelden £100 betalen, die de Engelse bloggers in de vorm van een cheque terugkrijgen, de buitenlanders krijgen het bedrag teruggestort, dit alles dankzij sponsor Molson Coors. Reis en overnachtingen zijn voor eigen rekening, vandaar dat ik het bezoek aan de conferentie in een combinatie van familiebezoek / stedenbezoek / bierreis heb ingebed.

2 Reacties naar “EBBC 2012 (dag 1)”

  1. […] van de kristalglasfbriek Nachtmann. Deze heeft enkele jaren geleden Spiegelau (van de set bierglazen van het EBBF) overgenomen en is sinds kort onderdeel van glasfabrikant Riedel. Het komt mooi uit dat vandaag op […]

  2. […] van EBBC12 in Leeds: dag 1, dag 2 en Live beer […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.