Bier, cider, wijn & Trein

Plus gedistilleerd en boten (en eten en …)

Whisky in Leiden

Posted by Treinjan op 15/04/2012

Een nieuw festival op kleine schaal in een kerkgebouw in de Merenwijk te Leiden, georganiseerd door slijterij De Druiventuin. Die kleine schaal slaat dan op de ruimte en het toegelaten aantal bezoekers, 200 per sessie, het aantal te proeven whiskies was zeker niet klein! De toegangsprijs was 25 euro, daarvoor kreeg je een glas, een boekje met whiskylijst (plus pen), gratis koffie/thee/sap/fris en broodjes. Ook werden de manden met stukjes brood en crackertjes voortdurend aangevuld en was er water voor spoelen en neutraliseren in overvloed.
Zoals gezegd was de keuze aan whiskies groot, en ongeveer de helft was zo te proeven, voor de rest werd (meestal) een extra bijdrage gevraagd. Die betaalde je met muntjes t.w.v. 1 euro, gekocht aan een centrale kassa; overschietende munten kon je aan het einde van de avond weer inruilen. Beide sessies (zaterdagmiddag en zaterdagavond) waren geheel uitverkocht. Complimenten aan de organisatie, het was prima.

Eén reactie naar “Whisky in Leiden”

  1. […] tweede editie van dit festival en meteen al een stuk groter dan vorig jaar (verslag 2012). Plaats van handeling was de Stadsgehoorzaal in hartje stad, met nu 500 bezoekers per sessie (2 […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.