Bier, cider, wijn & Trein

Plus gedistilleerd en boten (en eten en …)

Noord-Hollands Bierfestival 2012

Posted by Treinjan op 29/02/2012

Sinds vorig jaar vindt dit festival plaats in Mare Nostrum, een groot wijkcentrum in het noorden van Alkmaar, goed bereikbaar met de bus – de halte ligt letterlijk voor de deur. Dit is het eerste jaarlijkse festival van Pint Regio Noord-Holland, het tweede is het Meibokfestival eind april in Amsterdam.  Entree 5 euro inclusief een proefglas (15 cl) ter waarde van twee euro en een boekje, dus de feitelijke toegangsprijs was ongeveer € 2,50; overigens waren er wat te weinig boekjes gedrukt. Alle bieren werden geschonken voor 1 muntje à € 1,75, zes munten voor een tientje. De proefglazen waren al bekend, en de glazenspoelservice was er twee jaar geleden ook al.
Vorig jaar kon ik niet van de partij zijn, dus de ruimte was nieuw voor me. Een grote zaal met rondom de stands van de brouwerijen (en “brouwerijen”), op het podium zitplaatsen. In de foyer nog veel meer zitplaatsen, verder nog de nodige statafels. Als ik goed tel 16 brouwerijen en ongeveer 55 bieren, een ruime keuze dus. Ruime toiletvoorzieningen, een behoorlijke garderobe – ik vind dit een prima lokatie. Kritiekpuntje: het niveau van de catering zou nog wel iets hoger kunnen, vooral als je net twee Bier-en-spijs-workshops op hoog niveau hebt bijgewoond. Desalniettemin een geslaagde dag.

2 Reacties naar “Noord-Hollands Bierfestival 2012”

  1. Bedankt voor het compliment Jan!

  2. […] aanwezige brouwerijen was weer langer geworden, en daarmee ook de lijst van bieren, keus te over. Net als vorig jaar waren er ook weer twee proeverijen met combinaties van bieren en diverse etenswaren, altijd de […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.