Bier & Trein

Bierreizen, bierfestivals en meer

Spoordienstregeling 2012

Posted by Treinjan op 23/11/2011

Met ingang van de tweede zondag van december gaan de nieuwe dienstregelingen van de Europese spoorwegmaatschappijen in. Reden temeer om bij het opzoeken van een verbinding in een reisplanner de juiste reisdatum in te geven. Een klein overzicht met links, voorzover mij nu bekend.

In Nederland is een van de grotere veranderingen het verleggen van de route van de treinen Vlissingen/Dordrecht – Amsterdam naar de “Oude Lijn” in Holland, dus via Haarlem in plaats van via Schiphol. Een ander nieuwtje is dat er een direkte verbinding Den Haag – Lelystad via Schiphol – A’dam Zuid komt. En een tijdelijke (?) extra IC A’dam – Rotterdam via Schiphol – Den Haag die niet stopt in Leiden. Meer informatie op ns.nl/reizigers/reisinformatie/informatie/actualiteiten. Grotere wijzigingen staan gepland voor 2013, als de Hanze-lijn in gebruik wordt genomen. Zie ook de desbetreffende pagina’s op treinreiziger.nl.

Naar en van België: de IC Maastricht – Brussel via Luik verdwijnt, het wordt weer een verbinding Maastricht – Luik zoals al in weekeinden (en doordeweeks ’s avonds) het geval was; het is de bedoeling dat deze trein weer gaat stoppen in Eijsden.
De grensovergang Roosendaal blijft vooralsnog in gebruik voor de trein Amsterdam – Brussel. De L-treinen (stoptreinen) Roosendaal – Antwerpen rijden wegens werkzaamheden niet meer via het ringspoor maar rechtstreeks door de tunnel naar Antwerpen Centraal en komen daar dus enkele minuten eerder aan. De (krappe) aansluiting in Antw.-Centraal op de IC naar Kortrijk en Lille Flandres (Rijssel) gaat verloren, er verandert het nodige op de lijn Antw. – Gent. Meer informatie op b-rail.be/…/downloads/pdf/Dienstregeling/antwerpen. Voor de regio Luik: b-rail.be/…/downloads/pdf/Dienstregeling/liege.

Naar en van Duitsland: Geen wezenlijke veranderingen. De treinverbinding vanuit Venlo komt binnen het Verkehrsverbund Rhein-Ruhr (VRR) te vallen, maar pas per 1 januari 2012.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.