Bier & Trein

Bierreizen, bierfestivals en meer

Botermarkt Bierfestival Haarlem

Posted by Treinjan op 07/08/2011

Een klein eendaags bierfestival in het kader van Haarlem Culinair. Gratis toegankelijk, glazen haal je bij de brouwers (statiegeld 2 euro), vulling van je glas € 2,50. Tot dusverre duidelijk, maar dan: er worden allerlei glasmodellen met uiteenlopende inhoud gebruikt, dus hoeveel bier krijg je nou precies? Ik zie liever een standaardproefglas, inhoud hooguit 15 cl. En dan eventueel ook betalen met een biermunt (“jeton” zouden onze zuiderburen zeggen), want er is toch al sprake van een eenheidsprijs.
De 9 aanwezige “brouwerijen” (niet alle hebben een eigen installatie, of brouwen niet alles in de eigen installatie) hebben circa 40 bieren meegebracht. Qua alcoholsterkte vrij netjes verdeeld, van 4 tot 11 volume%, met een uitschieter van 17, maar die wordt dan ook in een aanmerkelijk kleiner model glas geschonken! Ook de spreiding over biertypen is behoorlijk ruim, er is voor eenieder wel iets te vinden. Er is een kraam van een café dat het ABT-bier van de maand schenkt en daarnaast diverse hapjes aanbiedt. En er zijn nog heel wat andere horecagelegenheden zeer nabij.
De weergoden zijn het festival gunstig gezind en dat is maar goed ook want buiten de kramen is er vrijwel niets overdekt. Al met al een aardig festivalletje, maar niet zo geschikt voor een individuele bezoeker. Maar ja, als je al een tijdje meeloopt in dit wereldje kom je genoeg mensen tegen met wie je het glas kunt delen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.