Bier & Trein

Bierreizen, bierfestivals en meer

Nieuwtjes uit Beieren, NRW en België

Posted by Treinjan op 02/08/2011

Eerst nieuws uit de vermeende Bierhoofdstad van Beieren dan wel Duitsland, München: De Forschungsbrauerei in stadsdeel Perlach is weer open, vooraleerst in een soort proefbedrijf en vanaf de 12e “echt”. Belangrijke veranderingen: het bier is nu de héle dag ook in halve liter pullen te verkrijgen, er is geen sluitingsdag meer en het seizoen duurt langer. Nadere informatie op Blog-ums-Bier.

In de echte Bierhoofdstad, Bamberg, viert brouwerij Spezial dat in 1536 deze brouwerij voor het eerst in een officiële akte genoemd wordt, de brouwerij zou dus nog ouder kunnen zijn dan 475 jaar. Dit wordt eens in de 25 jaar gevierd met een Spezial Festbier zum Jubiläum.

Düsseldorf, NordRhein-Westfalen heeft er nog een Altbier bij. Hausbrauerei Alter Bahnhof in Oberkassel (linkeroever) heeft aan het bier dat ze sinds 2009 onder de naam Gulasch Bräu maakt nu ook een eigen Altbier toegevoegd, inderdaad Gulasch Alt.

In België is brouwerij Alvinne verhuisd van Heule naar Moen (Zwevegem), waar een nieuwe en aanmerkelijk grotere brouwinstallatie in gebruik is genomen. De officiële opening van de brouwerij is voorzien voor midden oktober. Ik ga ervan uit dat dit ook de plek van het ACBF (Alvinne Craft Beer Festival) zal worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.