Bier & Trein

Bierreizen, bierfestivals en meer

12 juni – dienstregelingswijzigingen

Posted by Treinjan op 12/06/2011

Dat is trouwens een aardige voor in Scrabble! Maar even serieus, het dienstregelingsjaar van de spoorwegen is nu op de helft, en dan worden meestal kleine tot soms grotere wijzigingen van kracht.

In Nederland zijn de wijzigingen klein, verschuivingen van hooguit enkele minuten en misschien veranderingen in aankomst-/vertrekspoor. Meer informatie: Extra reisinformatie.

In België zijn de veranderingen wat ingrijpender. Een overzicht uitgesplitst per regio vind je hier: Nieuwe dienstregeling vanaf 12 juni. Daar vind je ook de aangepaste vakantiedienstregeling geldig van 4 juli t/m 19 augustus, waarbij op sommige lijnen het aantal treinen duidelijk vermindert, met name tijdens de daluren.

In Duitsland zijn de veranderingen te vinden in de reisplanner (Nederlandstalig), waarbij je op “andere zoekopties” kunt klikken voor een uitgebreider invulscherm. In de Duitstalige versie van de diverse schermen van de DB-website is meer informatie te vinden, omschakelen tussen de beschikbare talen kan bovenaan het scherm, iets rechts van het midden (let op het vlaggetje). De tabellen in het elektronisch spoorboek worden regelmatig bijgewerkt, de oudere versie is vaak ook nog beschikbaar, dus kijk goed naar de geldigheidsperiodes.
In Oberfranken gaan een aantal regionale verbindingen per 12 juni over naar een andere vervoerder, Agilis, die al een tijdje rijdt in de regio rond Regensburg. Dit betreft in alle gevallen stoptreinen; de verbindingen en frequenties zijn soms behoorlijk veranderd. Het dieselnet van Agilis in Oberfranken wordt als Agilis Nord aangeduid, het elektrische net rond Regensburg met Mitte, voor 2012 is er ook nog een Süd gepland.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.