Bier, cider, wijn & Trein

Plus gedistilleerd en boten (en eten en …)

Vilvordia in Jette

Posted by Treinjan op 30/04/2011

Vandaag voor de eerste keer het Vilvordia BierProefFestival (VBPF) bezocht sinds de verhuizing van Vilvoorde naar Jette (Erasmushogeschool). De locatie is goed bereikbaar, er is een frequente busverbinding met station Brussel Noord. De zaal is qua oppervlakte zeker niet kleiner, wel lager, wat het iets eerder benauwd kan maken. Ook is de (hoofd)toog kleiner dan vroeger, wat soms filevorming tot gevolg had.
Een mooie lijst van een tachtigtal bieren, waarvan vier van het vat en twaalf van buiten België (Denemarken, Nederland, UK, USA). Alles naar keuze per proefglas (15 cl) of per fles te verkrijgen. Prijzen waren steeds een veelvoud van 40 cent (beginnend bij € 1,20), te betalen met een “drankkaart” van 20 maal 40 cent, dus 8 euro. Dit enigzins inflexibele betalingssysteem is eigenlijk het enige minpuntje dat ik kan bedenken.
Leuk extraatje was nog een kleine lambik- & geuzeproeverij door een lid van de Opstalse Bierpallieters. En dat de omslag van de festivalgids (met veel bierbeschrijvingen) oranje was op 30 april zou louter toeval zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: