Bier & Trein

Bierreizen, bierfestivals en meer

Morsporter in de maak

Posted by Treinjan op 20/03/2011

Vandaag voor de tweede maal proefbrouwsels voorgeproefd die Jan-Willem Fukkink (Leidsch Bier) op zijn kleine installatie had gebrouwen. Hij is bezig met een porter voor het derde lustrum van biercafé Lemmy’s in Leiden, gelegen aan de Morsstraat op zo’n honderd meter van de Mors(ch)poort, een van de bewaard gebleven Leidse stadspoorten. Een eerste proefronde had reeds plaatsgevonden in dit café begin februari. Daarbij had J-W een brouwsel in vieren gesplitst en elk met een andere gist vergist. Naar aanleiding van de opmerkingen van de proevers was het recept aangepast, en wederom in vieren gesplitst. De beslissing welke versie het gaat worden zal niet makkelijk zijn, want er bleven twee favorieten over.  Het feestje bij Lemmy’s is al in mei, dus lang kan er niet over worden nagedacht!
En als “toetje” een combinatie die de wenkbrauwen zal doen optrekken: Rochefort 10 met ……. een Bounty (melkchocolade met kokos-vulling). Laat dat nou ook nog smaken ook – hoewel pure chocola misschien nóg beter zou gaan.

Eén reactie to “Morsporter in de maak”

  1. […] Lemmy’s, het biercafé in de Morsstraat waar de Leidse BierProefClub ooit is begonnen, bestaat in mei 15 jaar. Jan-Willem Fukkink van Leidsch Bier is bezig met een porter als jubileumbier. Vandaag de tweede serie proefbrouwsels geproefd, samen met onder anderen leden van de LBPC en het Leids biergilde. Zie verder Morsporter in de maak. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.