Bier, cider, wijn & Trein

Plus gedistilleerd en boten (en eten en …)

Lijstjes

Posted by Treinjan op 01/02/2011

Ondermeer door het nieuwsoverzicht Biervizier kwam ik erachter dat Ratebeer weer eens de aandacht had getrokken door het publiceren van een stel “Best” – lijstjes. Mijn eerste reactie was:  “Nou en?”, gevolgd door: “Oh wacht eens, dat zal wel weer ….” – diepe zucht.  Vervolgens bleek in meerdere engelstalige blogs een discussie op gang te zijn gekomen (in een enkel geval “losgebarsten”) over de waarde en mogelijke gevolgen van deze lijsten. Het heftigst gaat het eraan toe op Zytophile, naar aanleiding van zijn (voor zijn doen vrij stevig geformuleerde) bericht Why extremophiles are a danger to us all. Ik moet zeggen dat sommige reacties er totaal naast zitten, danwel zichzelf door hun taalgebruik (misbruik) afserveren, maar er staat veel leesbaars en leerzaams tussen. Datzelfde geldt tot op zekere hoogte voor de reacties op het Ratebeer forum: Are beer geeks really “dangerous extremophiles”?.
Er zijn een aantal andere blogs en websites met berichten die zich hier rechtstreeks of zijdelings ook mee bezighouden, die het nodige interessants aan leesvoer bevatten:

Ik heb al eerder het een en ander geschreven over Ratebeer en Beer Advocate: Overrated? De cijferbeoordelingen op deze sites zeggen weinig, dus als je ze gaat samenvoegen om tot top- of beste- lijstjes te komen zeggen die ook weinig, tenzij misschien over waar de mensen op deze sites bezeten van zijn. En als informatiebron zijn ze beperkt bruikbaar, omdat er nu eenmaal veel te veel rommel tussen zit. Neem die sites en de diverse berichten erover vooral niet te serieus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.