Bier, cider, wijn & Trein

Plus gedistilleerd en boten (en eten en …)

Festivalnieuws

Posted by Treinjan op 26/01/2011

Om te beginnen: het festival van brouwerij Alvinne dat voorafgaand aan het Zythos Bier Festival plaatsvindt, en om die reden Pré-ZBF genoemd werd, heeft nu een “eigen” naam: Alvinne Craft Beer Festival. Het vindt plaats op vrijdag 4 en zaterdag 5 maart (het ZBF is 5 en 6 maart) in Avelgem, zuidoost van Kortrijk.

Vervolgens heb ik gisteren vernomen dat er inderdaad een tweede editie van het Festival der Bierkulturen zal plaatsvinden op dezelfde plek als vorig jaar, het Bürgerzentrum in Köln-Ehrenfeld. Alle stands zullen nu op deze ene lokatie staan, terwijl de Braustelle normaal geopend is. Data: 14 en 15 mei.

Het Brugs Bierfestival zal dit jaar niet plaatsvinden, de eerstvolgende editie is in februari 2012. Het is de bedoeling dat het festival voortaan elk eerste weekend van februari doorgang zal vinden.

Of er dit jaar misschien weer een Festival Bruxellensis zal plaatsvinden is nog niet bekend, de laatste uitgave was in 2008. De organisatoren hadden het te druk met het bouwen en opstarten van hun brouwerij (Zennebrouwerij / Brasserie de la Senne), maar die draait inmiddels, dus wie weet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.