Bier, cider, wijn & Trein

Plus gedistilleerd en boten (en eten en …)

Borefts bierfestival

Posted by Treinjan op 26/09/2010

De tweede editie van dit festival bij De Molen in Bodegraven vond een maand eerder plaats dan vorig jaar, toen het grotendeels overlapte met het Bokbierfestival. Het restaurantgedeelte van de Molen is wat uitgebouwd, en er is een behoorlijk parkeerterrein aangelegd, waarop enkele tenten waren neergezet. Ook stonden er een aantal tafels en banken onder de vrije hemel, en op vrijdag was dat een prima plek om te zitten tot ruim na zonsondergang.
Bij binnenkomst kocht je voor 15 euro een starterspakket met glas, bierlijst en vijf muntjes, extra muntjes kostten € 1,50, zodat je ongeveer 6 euro entree betaalde. De proefglaasjes waren iets verhoogde whisky-proefglazen met een inhoud van 10 cl (uitgaande van twee vingers schuim); alle bieren waren 1 muntje, enkele duurdere werden per 5 cl geschonken, wat ik een betere oplossing vind dan twee muntjes rekenen.
Er waren meer brouwerijen vertegenwoordigd, die elk ook meer bieren hadden meegebracht. Waren er vorig jaar slechts enkele bieren met een bescheiden alcoholsterkte, nu was om zo te zeggen het hele alcoholspectrum (van 3,9 % tot heel veel) gelijkmatig vertegenwoordigd. En de kwaliteit van het gebodene was hoog, wat ook wel te verwachten was van De Molen & Emelisse (NL), Alvinne & Struise (B), Mikkeller & Midtfyns Bryghus (DK), Haandbryggeriet (N), Närke (S), Marble (GB), Revelation Cat (I) en Beck (D). Dankzij de aanwezigheid van vele vrienden en bekenden, onder wie circa 8 leden van de LBPC, was het mogelijk zeer vele bieren te proeven, zij het in een aantal gevallen niet meer dan een slok. Enkele bieren hadden trouwens zo’n intense smaak dat ik aan een enkele slok ook wel genoeg had. Veel water, crackers en ook nog wat kaasblokjes tussendoor hielden de alcohol eronder.
Een zeer geslaagd festival.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.