Bier & Trein

Bierreizen, bierfestivals en meer

OV-nieuws Bamberg & Bayreuth

Posted by Treinjan op 01/01/2010

De Landkreise (districten) Bamberg en Bayreuth maken sinds 1 januari deel uit van het Verkehrsverbund Großraum Nürnberg (VGN), het alomvattende OV-systeem van de (zeer grote) regio Neurenberg. Dat betekent dat alle regionale treinen (dus niet ICE/IC), metro’s, trams en bussen met 1 kaartje gebruikt kunnen worden.
Bamberg ligt wel tamelijk aan de noordwestrand van het VGN-gebied, dus als je verder noord en/of west gaat gelden andere tarieven en vervoersvoorwaarden. De grenspunten voor de trein zijn Oberhaid (1e stop richting Schweinfurt) en Zapfendorf (4e stop richting Lichtenfels), het lijntje naar Ebern valt geheel binnen het VGN. Als je per trein van Bamberg naar Bayreuth reist kan het nu met 1 of 2 personen via Neurenberg, dus geheel over VGN-gebied, goedkoper dan via Kulmbach. DB-kortingskaarten (Bahncard) zijn niet geldig binnen het VGN, wel als je van of naar een plaats erbuiten reist.
De tariefintegratie binnen de stad Bamberg wordt uitgesmeerd over enkele jaren, buiten de stad is het VGN-tarief volledig ingevoerd. Alle buslijnen in de stad en de regio hebben nieuwe nummers gekregen. De Bambergse stadslijnen 1-28 worden 901-928, de Nachtbussen A-D worden 935-938. Ook de interlokale lijnen in de Bambergse regio hebben nu nummers in de 900.
Meer (Duitstalige) informatie bij de Stadtwerke Bamberg en bij de VGN.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.