Bier & Trein

Bierreizen, bierfestivals en meer

BBF 1: Borefts Bier Festival

Posted by Treinjan op 31/10/2009

Brouwerij De Molen te Bodegraven organiseerde op vrijdag 30 oktober een bierfestival, waarvan de afkorting toevallig overeenkomt met het aansluitende en een klein beetje overlappende Bokbierfestival in Amsterdam (zie volgend bericht). Het festival was ook enigzins gedacht als “pré-BBF”, naar analogie van het pré-ZBF dat Alvinne organiseert voorafgaand aan het Zythos Bier Festival.
De aanwezige brouwerijen (De Molen & Emelisse [NL], De Struise Brouwers & Alvinne [B], Mikkeller [Deens] en Narke [Zweeds]) hadden zeer bizondere bieren meegebracht. Sterk van smaak, maar ook regelmatig sterk in alcohol, soms zoveel dat het meer op likeur dan op bier begon te lijken. De bieren werden geschonken in 15 cl proefglaasjes (bij de sterkere bieren vaak wat minder vol), tegen betaling van 1 of 2 jetons van € 1,50 per stuk, je betaalde € 2,50 voor het proefglas.
De bieren waren verdeeld over twee lokaties, De Molen zelf en De Paardenburgh, nog geen 200 meter verderop. De drukte bleef daardoor binnen de perken, hoewel het bij De Molen zo nu en dan wel even dringen was, maar dat komt voornamelijk door de inrichting van het gebouw. Bij De Paardenburgh had je dan meer ruimte en vooral ook zitgelegenheid.
Al met al een geslaagde eerste editie. Voor de volgende keer graag ook wat minder sterke bieren en/of kleinere glazen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.