Bier, cider, wijn & Trein

Plus gedistilleerd en boten (en eten en …)

Mondial, Straatsburg

Posted by Treinjan op 21/10/2009

Al een aantal jaren is er een groot bierfestival in Montreal, Canada, het “Mondial de la bière”. Dit jaar voor het eerst een Europese editie, in Straatsburg (Strasbourg), die ik tijdens mijn rondreis door Duitsland en Zwitserland (zie vorig bericht) kon bezoeken.
In een grote hal van het Parc des expositions du Wacken (goed bereikbaar per tram) vind je veel Franse bieren, maar ook bier uit Canada (niet verwonderlijk), de V.S., Italië, België, Duitsland, Zweden en nog enkele andere landen; een opvallende afwezige is bijvoorbeeld Denemarken. Voor de toegangsprijs van 6 euro krijg je een pul van 25 cl met een tweede maatstreep op 12,5 cl. Het bier betaal je met bonnetjes van 70 cent per stuk, het basistarief is twee bonnen per 12,5 cl, sommige bieren drie of vier bonnen. De iets uitlopende pul is niet bizonder geschikt als proefglas, maar de gebruikelijke “halve vulling” maakt bijvoorbeeld het walsen wel weer eenvoudiger. Als je een tweede keer terug wilt komen is de pul je toegangskaartje.
Er is veel vrije ruimte tussen de stands, ook zaterdag in de middag is het nooit té druk. Lang niet alle stands hebben zelf een spoelmogelijkheid, dus er zijn enkele spoelpunten, maar deze zijn soms wat verdekt opgesteld. Wat meer zitgelegenheid was welkom geweest, er was meer dan genoeg ruimte voor. Aan voedsel geen gebrek.
De bierlijst is indrukwekkend. Noodgedwongen heb ik me beperkt tot Europese bieren, met een enkele Canadees ertussendoor. Dat kwam ook doordat ik met twee medeproevers een mooi plekje aan deze stand had weten te veroveren, mét zitgelegenheid. Ik was ook aangenaam verrast door enkele bieren uit Zweden, en kan instemmen met eerder gehoorde positieve opmerkingen over enkele Italiaanse brouwerijen. De thuisblijvers hadden ongelijk.

2 Reacties naar “Mondial, Straatsburg”

  1. […] bier-en-trein@xs4all.nl « Kempisch Bierfestival Mondial, Straatsburg […]

  2. […] in Europa was in Straatsburg in 2009, die editie heb ik toen eveneens vanuit Duitsland bezocht (link). Ook in 2010 en 2011 heeft dit festival in Straatsburg plaatsgevonden, vorig jaar uiteindelijk […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: