Bier & Trein

Bierreizen, bierfestivals en meer

Streekbierfestival Zwevegem

Posted by Treinjan op 21/08/2009

Elk jaar op 14 en 15 augustus is er een bierfestival in Zwevegem bij Kortrijk. 15 Augustus, Maria Hemelvaart, is een feestdag in België. De busverbinding vanaf station Kortrijk is goed, en je bent er binnen een kwartier.
De bieren worden geschonken in de originele glazen, dus per 25 – 33 cl, dat is een te grote hoeveelheid voor de individuele proever. Vaste prijs van 2 euro per glas. Voor de glazen koop je een glasmunt van 3 euro, die je afgeeft als waarborg. Bij vertrek krijg je 2 euro terug voor de glasmunt, dus de toegang is feitelijk 1 euro.
Grote bierkeus, dankzij de aanwezigheid van Bier-Mania ook verschillende duitse bieren. Dus stel je voor: zit je in West-Vlaanderen zowaar aan de Alt, Weizen, Rauchbier en Zoigl! Er kunnen heel wat mensen terecht, maar ik vertrek voordat ’s avonds de zuipers komen. Voornaamste minpunt is veel te luide muziek of wat daarvoor door moet gaan. Het overdekte gedeelte is hooguit eenvijfde, dus het moet wel goed weer zijn en blijven. Aardig festival, maar alleen als je in gezelschap komt (of daar een medeproever treft, bedankt Joris!).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.