Bier & Trein

Bierreizen, bierfestivals en meer

Nederlands Speciaalbier Festival

Posted by Treinjan op 03/05/2009

Alweer voor de zesde keer, wederom op de markt in ‘s-Hertogenbosch. De weergoden werkten in het begin nog niet echt mee, maar na het eerste uur bleef het verder gelukkig droog.
Bieren van zo’n 25 brouwerijtjes, brouwerijhuurders en bierhandelaars, dat is nog niet de helft van het Klein Brouwerij Collectief (KBC). Je krijgt een proefglas, een boekje en twee munten voor 6 euro, en een euro terug als je je glas weer inlevert. Bij een muntprijs van € 1,75 is dat dus € 1,50 entree (en niet gratis zoals de website beweert).
Ik heb een aantal uitstekende bieren geproefd, maar dat is ook te danken aan een grote selectiviteit, het niveau was niet overal even hoog. De sfeer was goed, gelukkig geen versterkte muziek (houden zo!).
Wel moeten me een aantal organisatorische minpuntjes van ’t hart: nauwelijks afvalbakken, veel te weinig toiletgelegenheid, en parasols die niet wind(vlaag)bestendig waren. Er is nog steeds ruimte voor verbetering. En de opkomst van KBC-leden zou ook wel wat hoger mogen zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.