Bier, cider, wijn & Trein

Plus gedistilleerd en boten (en eten en …)

Tour de Geuze 2009

Posted by Treinjan op 29/04/2009

Afgelopen weekend was er (te) veel keuze op festivalgebied. Een zeer interessant festival op zaterdag, twee tweedaagse festivals, en de Tour de Geuze op zondag. Er moest dus gekozen worden. Het werd uiteindelijk de Tour, temeer daar ik die twee jaar geleden had gemist (zat toen in Bamberg, ook geen ramp, maar toch …).
De bus vanuit Leiden was na tussenstops in Rotterdam en Breda voor vier-vijfde gevuld en bracht ons vrij vlot naar Beersel. Bij de 3 Fonteinen een eerste glas en eerste aankoop (meteen Megablend inslaan), dan naar Lindemans (Megablend geproefd) en Timmermans (de Oude Geuze geproefd en aangekocht). Een duidelijke tegenstelling, de een vrij modern ogend met enkele oude elementen, de ander bijna een museum, met een paar moderne elementen. Bij de volgende twee, Mort Subite (De Keersmaecker) en de Troch, weer dergelijke tegenstellingen, waarbij het produkt van de moderne, eigenlijk niet-authentiek ogende me een stuk beter smaakt …..
Tot slot stekerij de (Oude) Cam, waar we nog een deel van een interessant betoog van de steker zelf meekrijgen. Daarna ter afsluiting eten in restaurant 3 Fonteinen, waarmee de lus weer rond is. Terug naar Nederland weer regen, net als op de heenweg; tijdens onze bezoeken aan de brouwerijen en stekerij was het gelukkig steeds droog, soms zelfs mooi weer.

Eén reactie naar “Tour de Geuze 2009”

  1. Steven said

    Deze keer heb ik de Toer de Geuze helaas moeten missen door ons festival op zaterdag dat alweer een mooi succes was. Nu we met proefglaasjes werken, kan er ook meer geproefd worden. Zondag nog wel even in 3 Fonteinen geweest op uitnodiging van De Lambikstoempers voor een heerlijke maaltijd en een zeer interessante tasting. Heb je daar nog even in een (zeer snelle) wip gezien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: