Bier & Trein

Bierreizen, bierfestivals en meer

Winterbierfestival 2009

Posted by Treinjan op 25/01/2009

In januari 2008 was ik nog in Engeland na het bezoek aan het Winter Ales Festival in Manchester. Dit jaar was het dus hoog tijd om het Winterbierfestival wederom te bezoeken.
Opzet als voorgaande jaren, een zestigtal bieren (vijf van het vat), plus nog circa twintig oude (van 2007 of eerder). De bierprijs was nog hetzelfde als twee jaar tevoren. Dit keer geen opvallend foute bieren geproefd, een bier was van de lijst afgevoerd vanwege onschenkbaarheid, niet ondrinkbaarheid.
Verder was bizonder: een “masterclass” bierproeven, gegeven door Derek Walsh, en de opzet van de brouwdemonstratie door ’t Wort Wat: alles kon tegelijk gezien/gedemonstreerd worden: schroten – maischen – koken – vergisten – afvullen (en drinken!).
Twee minpuntjes: het glazenspoelen blijft wat problematisch, en gedurende enige tijd werd de conversatie gehinderd door muzak. Verder was het wat mij betreft een prima festival, met een uitstekende bereikbaarheid per OV.
En dan nog dit: de bezoekers kregen bij hun boekje een stemformulier om hun favoriete drie bieren in te vullen. Velen (de helft ?) zullen toch vreemd opgekeken hebben dat ze alleen een 4e, 5e en 6e plaats op hun lijstje hadden staan …..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.