Bier, cider, wijn & Trein

Plus gedistilleerd en boten (en eten en …)

Kerstbierfestival 2008

Posted by Treinjan op 15/12/2008

Afgelopen weekend vond wederom de traditionele afsluiter van het festivaljaar plaats, het Kerstbier(en)festival van OBER [Zythos], in de Heuvelhal te Essen. De spoorwegen strooiden dit keer niet teveel roet in het eten, zodat de zaterdag weer zeer druk was (net niet té), en ook de zondag werd zeer goed bezocht. Een lijst van circa 150 meest hoog-alcoholische bieren, geserveerd in 15 cl proefglaasjes, met goede proefomstandigheden (geen muziek / muzak). Alleen bieren in België gebrouwen, maar daarom niet noodzakelijk ook in België verkrijgbaar, zodat er heel wat zeldzaams tussen zat.
Uit de commentaren die ik op het festival hoorde van zowel bekenden als volslagen vreemden, en de commentaren op het Zythos-forum mag ik afleiden dat het festival zeer geslaagd genoemd mag worden. Als medewerker kijk ik er iets anders tegenaan dan als louter bezoeker, maar ook ik ben de mening toegedaan dat de organisatoren tevreden kunnen zijn.

Bij aankomst in Essen, zaterdag, heb ik ook het nieuwe Belgische spoorboekje aangeschaft. Alhoewel, boekje? Het is een pil van ruim meer dan een kilo, groter en zeker anderhalf keer dikker dan het Nederlandse (die weegt ruim 6 ons). En twee keer zo duur…..  Maar ze hebben de juiste gegevens omtrent de trein A’dam – Brussel in ieder geval wel opgenomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: