Bier & Trein

Bierreizen, bierfestivals en meer

Nieuwe dienstregeling 2009

Posted by Treinjan op 10/12/2008

Bestudering van het nieuwe Nederlandse spoorboekje leert het volgende:

– Treinen naar België: de trein Amsterdam-Brussel vv gaat doordeweeks niet meer stoppen in Brussel Noord. Volgens de tabel rijden de treinen zelfs rechtstreeks Antwerpen Centraal – Brussel Centraal, maar in een voetnoot staat dat er nog haltes bij kunnen komen. Uit controle op de internationale reisplanner van NS-Hispeed (zo hoog is die snelheid trouwens vaak niet, in meerdere opzichten) blijkt dat er wel in Mechelen gestopt wordt. Na Antw.-Berchem vervalt dus m.i.v. 14 december ook Bru.-Noord, maar alleen maandag – vrijdag, in het weekend en op feestdagen stopt de trein er nog wel. Info over wijzigingen in de Belgische dienstregeling vind je hier.

– Treinen naar Duitsland. De aangekondigde uitbreiding van de IC-dienst naar Berlijn gaat door. Er rijden vijf treinen van Schiphol naar Berlijn (een daarvan rijdt door naar Szczecin / Stettin in Polen, behalve op zaterdag), plus een Schiphol – Hannover (vrijdag en zondag ook naar Berlijn), en nog een tot Bad Bentheim. De andere kant op zelfs 6 treinen Berlijn – Schiphol (en weer een daarvan uit Stettin, behalve op zondag), plus een trein vanaf Hannover (zondag vanaf Bad Bentheim). Deze treinen krijgen een extra stop in afwisselend Bünde / Bad Oeynhausen (tussen Osnabrück en Minden). Er rijden geen treinen meer van/naar A’dam Centraal.

Verder kleine verschuivingen in vertrektijden, zoals in de verbinding naar België vanaf Maastricht. Vergeet dus niet altijd reisplanner(s) te raadplegen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.