Bier & Trein

Bierreizen, bierfestivals en meer

Geuze in Halle

Posted by Treinjan op 28/11/2008

Zaterdag 22  november stond eigenlijk voor mij en enkele biervrienden een bezoekje aan de Kwintessens bij Cantillon in Brussel op het programma. Helaas was deze al volgeboekt, dus zijn we meteen doorgereisd naar Halle (wat we anders nog naderhand gedaan zouden hebben). Daar was in het Streekproduktencentrum weer een proeverij van lambik, geuze en andere (fruit-)bieren in het kader van de Week van de smaak.
In de fraaie zaal boven de winkel schonken de Lambikstoempers [Zythos] een veertigtal bieren uit, waarvan ons vijftal er twintig proefde. Enkele tegenvallers, maar in het algemeen lekker tot fantastisch. Daarna nog even rondsnuffelen in de winkel beneden, met als gevolg natuurlijk enkele aankopen, overigens vooral van andere produkten dan bier. Terug naar Brussel, waar ik afscheid nam van de anderen, die nog langer in de stad wilden verblijven om de inwendige mens wat te versterken. (Mijn inwendige was helaas niet in vorm, maar dat lag niet aan het bier.) Zij bezochten onder andere nog de Brouwers van de Grote Markt; redelijke bieren, maar zeer aan de prijs.

Advertenties

Eén reactie to “Geuze in Halle”

  1. […] Bieren van spontane gisting Zaterdag 22 november hebben vijf leden het kleine festival van de Lambikstoempers in het Streekproduktencentrum te Halle bezocht, gehouden in het kader van de Week van de smaak. Een verslagje vind je op Bier en Trein. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.