Bier & Trein

Bierreizen, bierfestivals en meer

Bokbier 3: BBF

Posted by Treinjan op 30/10/2008

Zaterdag wederom naar Amsterdam om nog veel meer bok- en bockbieren te proeven. Na even rondkijken in de nog rustige grote zaal zitplaatsen geregeld in de Amvestzaal, naast de “kubus”. (In die kubus zijn trouwens weer de bierkeuringen, met een team van voornamelijk bierkeurmeesters en brouwers [resultaten]).
Door met meerdere mensen verschillende bieren te halen kun je heel veel proeven. De bevindingen lopen uiteen, over het algemeen valt het mee, hoewel vaak moet worden gezegd: smaakt wel, maar vinden we dit bokbier? Enkele bieren zijn duidelijk niet wat het zijn moet, maar dat zijn er gelukkig niet veel, en ze komen van “brouwers” die bij mij toch al verdacht waren, dus op dat gebied weinig verrassingen. Wel gelukkig een paar positieve verrassingen, daar houd ik van.

Wat moet ik nu vinden van dit festival? Als je een plaatsje in de Amvestzaal hebt kun je behoorlijk rustig proeven, maar in de grote zaal is dat niet mogelijk. Het wordt er te druk, maar vooral, er is bijna voortdurend geluidsoverlast. Over muzikale smaak valt te twisten, maar alle muziek wordt boven een bepaalde grens ……herrie. Ook zonder dat er een band optrad kon je zodra de stekker erin was gegaan in de grote zaal niet meer normaal met elkaar praten. Net als een week tevoren heb ik me redelijk goed vermaakt (met dank aan het gezelschap), maar een geweldig bierfestival is het niet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.