Bier & Trein

Bierreizen, bierfestivals en meer

Bokbier 1: Utrecht

Posted by Treinjan op 19/10/2008

Zaterdag afgesproken met vrienden om wat bokbier te gaan proeven in Utrecht, bij de Tolsteegbrug. Het is een klein festival van café ledig Erf, eetcafé De Poort en Bert’s Bierhuis, in en vooral ook bij een tent – het weer werkte prima mee. De bieren waren alle van de tap, werden geschonken in Amstel Bock glazen (met enkele extra opschriften), voor 3 euro per glas, wat behoorlijk prijzig is. Twee dozijn bieren, waarvan ongeveer eenvierde van Duitse herkomst. Zo’n festival is steeds een momentopname, en ik kan niet controleren hoe goed het met de tapinstallaties zat, maar de algemene indruk van de Nederlandse bokken was gewoon matig tot (in een enkel geval héél) slecht. De enkele Belg ertussen was trouwens ook niet veel soeps. En alle Duitse Bockbiere waren goed tot prima. Dat geeft te denken.
Wat ook te denken gaf dat was dat er in de tent gerookt werd; vanwege het mooie weer stonden de deuren open, maar volgens mij is dat toch niet in orde. Dit, plus de hoge bierprijs en nog een paar andere minpuntjes zoals slecht tappen betekenen dat ik volgend jaar niet terug zal komen. Ik geef tegenwoordig geen cijfers meer, maar maak nu een uitzondering: een viertje. Dat ik het toch naar mijn zin heb gehad, kwam uitsluitend door het goede gezelschap, en doordat ikzelf zo verstandig was vrijwel uitsluitend Duits Bockbier te halen.

Advertenties

Eén reactie to “Bokbier 1: Utrecht”

  1. […] aardig om wat bieren te proberen. De gemiddelde kwaliteit van het geproefde was ook zeker hoger dan twee jaar geleden, slecht ‘n half glas is de gracht […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.