Bier & Trein

Bierreizen, bierfestivals en meer

Verder weg – festivals

Posted by Treinjan op 20/06/2008

Even wat aandacht voor enkele festivals (groot en klein) die in augustus en september zullen plaatsvinden op grotere afstand van de Benelux.

  • Het Annafest in Forchheim (tussen Bamberg en Neurenberg), 26 juli – 4 augustus. Een groot feest op en bij de Kellerberg, met bieren van veel verschillende brouwerijen. Enig nadeel: vaak geserveerd per Maß – een liter.
  • Het Berliner Bierfestival, 1-3 augustus, op de Karl-Marx-Allee tussen Strausberger Platz en Frankfurter Tor (2,2 kilometer!). Met de ProBierKrug kun je bij bijna alle deelnemers 0,2 liter bier krijgen voor een vaste prijs
  • Het Great British Beer Festival, Londen 5-9 augustus. In Earls Court, dus niet in de open lucht.
  • Sandkerwa, Bamberg, 21-25 augustus. Een feest in een deel van de Bergstadt met wederom de mogelijkheid bieren van vele Frankische brouwerijen te proeven.
  • Villaggio della Birra, 6-7 september. In het plaatsje Bibbiano, bij Buonconvento, provincie Siena, Toscane. Bieren van kleine Belgische en Italiaanse brouwerijen, gepresenteerd door de brouwers zelf. Opzet naar Belgisch voorbeeld, met daarbij proeverijen met begeleiding en een brouwdemonstratie. En vanuit mijn standpunt belangrijk: Buonconvento heeft een station, aan de lijn (Florence-) Siena – Grosseto.
  • Europees Bierfestival, Kopenhagen, 12-14 september. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Danske Ølenthusiaster, op het terrein van de Carlsberg brouwerij.

Let wel: Annafest en Sandkerwa zijn feesten met een grote en interessante bierkeuze, de andere zijn echte bierfestivals.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.