Bier, cider, wijn & Trein

Plus gedistilleerd en boten (en eten en …)

Zythos Bier Festival 2008

Posted by Treinjan op 03/03/2008

De liefhebber van Belgisch bier kon afgelopen weekend wat je noemt aan zijn trekken komen: vrijdagavond de Nacht van de grote dorst (bieren van de lambik-familie), zaterdag open brouwdag bij Cantillon (idem) en zaterdag en zondag het jaarlijkse Zythos Bier Festival (goed voor bieren van alle types). Ikzelf heb me beperkt tot het ZBF en tot 1 dag, de zondag. Goed bezocht, maar niet overdreven druk; zaterdag is het naar ik hoorde wel érg druk geweest.
Over het algemeen is dit festival toch te druk om echt goed te proeven, maar het blijft een uitgelezen gelegenheid om met allerlei bieren en brouwerijen (opnieuw) kennis te maken, en niet te vergeten om allerlei bekenden terug te zien. Ik heb gedurende de zesenhalf uur dat ik er was ongeveer een dozijn bieren zelf gehaald, maar nog zeker twee, misschien wel drie keer zoveel van anderen te proeven gekregen. Daar was weer heel wat lekkers en interessants bij, alles voor de standaardprijs van € 1,20 per 15 cl (nog steeds een zeer democratische prijs).
Drie minpuntjes slechts: de akoestiek van de zaal is verre van geweldig, het praten van honderden mensen levert al heel wat lawaai op, dus waarom is het dan toch nog nodig om de geluidsinstallatie aan te laten staan en zo het geluidsniveau nóg verder te verhogen (mededelingen zijn ook volstrekt onverstaanbaar). Daarnaast was de atmosfeer in de zijzaal niet best: etensluchtjes overheersten, en dan ook nog etensluchtjes van wat ik alleen maar junkfood kan noemen. Het culinaire peil van het vaste voedsel blijft zo wel erg achter bij dat van het vloeibare…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.