Bier, cider, wijn & Trein

Plus gedistilleerd en boten (en eten en …)

Uerige Sticke

Posted by Treinjan op 18/10/2007

Twee keer per jaar brouwt Uerige in de Altstadt van Düsseldorf een zwaardere versie van zijn altbier, dat luistert naar de naam Sticke (van stiekem, dwz verborgen). Vanuit Venlo bezoek ik de Sticke-Tag van oktober, de andere is in januari. Op de heenweg een tussenstop in Korschenbroich bij Mönchengladbach, voor een bezoek aan de brouwerijwinkel van Bolten. Naast bier hebben ze ook een kruidenlikeur op basis van bierbrand. Ik krijg deze ruimschoots te proeven en krijg ook het glaasje mee. Verder nog lektuur/literatuur: Tod im Treber, een misdaadroman die speelt in en rond de brouwerij!
Dan door naar Düsseldorf. Wat rondkijken in de stad en aan de Rijn, dan naar Füchschen en Schlüssel, om tenslotte bij Uerige een stel Amerikanen onder aanvoering van Fred Waltman te treffen. De Sticke is zeker een procent zwaarder dan de normale Alt, en gaat er erg goed in. Gelukkig is de tramhalte vlakbij, en kan ik daarna bijkomen in de trein terug.
Ook de andere drie huisbrouwerijen in Düsseldorf hebben een dergelijk bier. Füchschen heeft Weihnachtsbier, Schlüssel heeft Stike (zonder c) en Schumacher Latzenbier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: